Styrketrening generelt er en god treningsform. Man skal gjenta tunge løft på ulike måter, som styrker muskulaturen slik at man blir mer motstandsdyktig. Men det er spesielt om man gjør øvelsene feil, at man kan få skader. Dette kan både føre til skader og langvarige avbrekk. Det kan sette karrieren på vent om man vil bli en Strongman eller trener til OL i styrkeløft.

Ikke løft for stor vekt

Mange går på en smell når de begynner med styrketrening. De er kanskje sammen med noen som har trent lenge og forventer selv at de skal løfte like mye. Uten erfaring kan det gå virkelig galt. Strekk, muskelvridning og kramper kan forårsake smerter og ubehag. Med en waist trainers blir opplevelsen mye bedre. Sørg for å tenke kvantitet foran tunge vekter.

Styrk kjernemuskulaturen

Ved å trene jevnlig vil man bygge opp musklene man bryter ned ved trening. Fibrene blir mer robuste og dermed vokser musklene. Men for å ha et godt grunnlag for å bli skikkelig sterk, så bør man trene mye kjernemuskulatur først. Dette er de store musklene som virker som støtte ved tung anstrengelse. Når disse musklene, slik som setemuskler og brede ryggmuskler, blir styrket, så vil de være støttespillere når man skal bli sterkere i de andre musklene.

Leddskader og brudd

Mange trener faktisk så hardt at de får tretthetsbrudd. Dette ser man ofte i kondisjonstrening som løping, men kan også forekomme i styrketrening. Man kan få avrevne sener om man løfter feil eller mer enn man klarer. Man kan få betennelser som setter en tilbake mange måneder og oppleve direkte brudd som følge av styrketreningen. Dette kan skyldes feil kosthold, eller at man har en sykdom som svekker skjelettet!

Støtter og korsetter

For å lette styrketreningen så er det mange som bruker belte, korsett og støtter. Det kan være fordi man føler på en skade eller vil støtte opp skjelettet ved tunge løft. Det kan f.eks være når man skal forsøke seg på en personlig rekord i markløft.