Strongman må være en av verdens hardeste sporter, både fysisk og psykisk. Strongman utøvere presser kroppen sin til grenser som er helt uutholdelige og vanskelige å sette seg inn i for mannen i gata. Når man ser noen løfte biler, dra lastebiler og løfte steiner på over 200kg så er det vanskelig for en normal person å forstå hvor imponerende og sykt det egentlig er. Disse menneskene presser virkelig kroppen langt over grensen, rett og slett fordi det ikke finnes noen grenser i strongman. Den sterkeste mann vinner og man må gjøre det som skal til for å vinne. Det finnes ingen unnskyldninger, her satser man alt, river av muskler fra beinet og sprenger blodårer. Dette kan skje og det skjer, men det har ingen betydning. Det er en del av gamet. Brutalt, aggressivt og jævlig. Derfor er dette en av verdens hardeste sporter. Dette er ingen sport for noen som ikke vil satse alt for å vinne, dette er en sport for ekte menn med kriger innstilling.

Skader i strongman

Hvis man skal konkurrere i strongman så må man regne med å pådra seg skader. Mange utøvere har kommet unna med mindre skader og har kunne konkurrert i årevis med gode resultater, mens andre har knust karrieren kun etter én konkurranse. Alle skader seg, men det handler fortsatt om å prøve å forebygge skader på best mulig måte og lege skadene på best mulig måte hvis man har vært uheldig. Man må forebygge, forberede seg og samtidig akseptere risikoen imens man går all in. Når tiden er inne kjører man på og gjør det som skal til, har man gjort alt som skal til før konkurransen, er det bare å håpe på at man ikke er uheldig.

Bivirkninger for kroppen

Når man driver med strongman trening i topp klasse, så er det en del bivirkninger som medfører sporten. Det sier seg kanskje selv, men en strongman utøver må være sterk, tung og samtidig ha grei utholdenhet. For å bli så sterk og tung som noen av disse mennene, må man spise umenneskelige mengder med mat, samt drikke og kosttilskudd. Denne type mengde med næringsstoffer er selvfølgelig ikke bra for kroppen i lengden. Det gjøres av hensikt, nettopp det å bli større og sterkere. De fleste må faktisk tvangsmate seg selv og synes at denne delen av sporten er den mest slitsomme og disiplinkrevende delen.

Hårtap er dessverre en ganske utbredt ting innenfor strongman utøvere, du kan kanskje tenke deg til hvorfor. De utsetter kroppen for så mye stress og press at hårtap er nærmest uunngåelig i denne sporten. Det er faktisk ganske normalt for strongman utøvere som mister håret, å ta hårtransplantasjon. Noen kler den skallede stilen, mens andre helst ha tilbake håret sitt. Hvis man sliter med hårtap kan man enkelt finne profesjonelle som driver med hårtransplantasjon, som for eksempel hårtransplantasjon hos nordic hair clinic. Mange kjente utøvere har hårtransplantasjon, inkuldert Hafthor Bjornsson’s Hair Transplant.