De fleste som driver med styrketrening, enten det er styrkeløft, vektløfting, kroppsbygging eller bare for å holde seg sunn og frisk, liker å høre på musikk mens de trener. Derfor ser vi vanligvis overalt i treningssentrene spreke menn og kvinner med øretelefoner koblet opp til mobilen, som de må ta ut hvis du skal snakke med dem om noe. For alle som trener strongman, er imidlertid dette litt problematisk. Innen denne sporten er det jo mange forskjellige øvelser der man bruker litt andre gjenstander enn vanlige stenger og manualer, og det kan fort skje at tømmerstokker eller kampesteiner tar knekken på ledningene innenfor skjorta og gjerne tar med seg både øretelefoner og mobil i dragsuget. Løsningen på dette er å benytte seg av øretelefoner som ikke krever et helt nett av ledninger, men tvert i mot er helt frittstående, hvorav airpods er kjent for best kvalitet og vil være det naturlige valget for mange.

Tøff trening for strongman

Å trene seg opp til strongman er tøft, det går det ikke an å underslå. Skal du bli sterk nok til å dra en bil bortover en parkeringsplass på egen hånd, må du rett og slett trene mye og gjøre mye av det andre riktig også. De sterkeste i Norge kan trekke en 15 tonns trailer, hvilket sier det meste om hva som kreves i denne idretten. I tillegg må man spise veldig mye for å få nok energi til slike bragder. Blant mannlige utøvere er det normale å spise i hvert fall tre ganger så mye som det som er anbefalt for oss vanlige dødelige. Det er en særlig utfordring fordi maten de spiser ikke skal være usunn mat, men mest mulig næringsrik.

En strongman trener heller ikke bare vanlige øvelser som benkpress, knebøy og markløft, men kjører på med en lang rekke spesialiserte øvelser som er spesifikke for denne idretten. Det er ikke nok å være råsterk, man må være teknisk god på kompliserte øvelser som å kaste en tung tønne eller slepe en vektet slede baklengs. Mye av treningen er også å rett å slett gå med tunge vekter, som bygger styrke i hele kroppen og stabilitet i kjernemuskulaturen. Men alle disse øvelsene kan gjøre det vanskelig å høre på musikk på vanlig måte.

Fyr opp musikken mens du trener

Den som kjenner til miljøet, vil vite at mange trenger energisk musikk, som metal, hip hop, eller elektronisk dansemusikk, for å holde tempoet oppe i treningen. Den gode nyheten er at airpods finnes i stadig flere varianter som gjør det enklere enn noen gang å høre på musikk på en trygg måte mens man trener. Det gjør det enda mer inspirerende og morsomt å trene tungt!