I denne artikkelen skal vi se på hvordan man kan lykkes i konkurransen vi kaller for Strongman. Det første vi skal se på er hva vi kan forvente å få ut av denne typen konkurranse, og etter det skal vi se på hva vi kan gjøre for å lykkes. Vi kommer til å snakke om innstilling, diett og trening.

Hva kan Strongman gi oss

Strongman er ikke den første idretten man skal velge dersom man vil tjene store penger i det lange løp, og heller ikke dersom man vil beholde en del av helsen sin når man blir eldre. Det er veldig mye slitasje og strev for å bli så stor som disse menneskene blir, så forvent å slite deg gjennom sporten.

Det disse menneskene oftest bryr seg om er heder og ære!

Dersom du er interessert i å se bra ut så er det mulig, det også, men husk at de fleste fokuserer helst på rå funksjonell styrke, og det er ikke alltid disse to tingene faller sammen. Det finnes derimot andre ting du kan gjøre, for eksempel hvis du har mistet håret så kan du sjekke ut prp behandling for å få håret ditt tilbake på plass.

Diett

Folk som driver med dette trenger også en stor mengde kalorier daglig for å holde kroppsmassen sin så høy som mulig, så dette er noe som du bør fokusere ganske sterkt på. I lenken så kan du se hva nåværende mester i Norge spiser hver dag! Følg godt med og ta notater.

Som du kan se så er det viktigste for disse gutta å få i seg så mye som mulig, men det er ikke alltid nødvendigvis det sunneste de spiser. Mesteren selv spiser pannekaker, druejuice, bacon og syltetøy. De fleste vil kanskje si at dette ikke er sunt, men det er tydeligvis det som fungerer for å oppnå maksimal styrke.

Trening

Når det gjelds trening så bør du kanskje begynne med vanlig styrketrening og gjøre de forskjellige øvelsene som man finner på treningssaler. Det vi ser etter er benkpress, knebøy og markløft. Dette er på en måte de øvelsene som er mest kjente og lettest å lære seg til å begynne med. Etter hvert som du blir bedre og bedre, kan du prøve deg på mer avanserte øvelser, men da kreves det også at du finner områder som har disse verktøyene som du trenger.

For eksempel har du sikkert sett disse store steinene som de løfter opp på forskjellige søyler. Disse steinene har forskjellige vekter og kan ikke finnes overalt, du trenger derfor å oppsøke folk som driver med det for å prøve deg på denne øvelsen. Dette er bare et eksempel men det viser at det kreves mer og mer investering desto bedre man blir. Du bør derfor ha et godt budsjett før du satser fullt ut på dette.