For toppidrettsutøvere er sko en kjempeviktig del av utstyret de investerer i. Dette gjelder også for de som trener så mye og så hardt som deltakerne i Strongman – for dem er skotøyet veldig viktig for å unngå feil belastning og skader. Her er det mange kilo med tunge muskler som skal yte mye på kort tid, og både balanse, feste og støtte underveis er viktig.

Arrangementets sponsorer
Blant sponsorene til Strongman ser man derfor alt fra skoprodusenter til PC-produsenter som Lenovo, samt feriedestinasjoner og Fisherman’s Friend i tillegg til forskjellige produsenter og leverandører av næringsmidler i ulike former. Som alltid er det viktig å ha gode sponsorer til så store arrangementer, og Strongman har riktignok tilstrekkelig med sponsorer, men man ser på antall sponsorer og deres navn at dette ikke er like stort som for eksempel VM i hopp eller skiskyting.

Woman with umbrella wearing rubber boots

Viktig å komme seg sikkert til og fra trening
Under hele opptreningsperioden er det viktig å ta vare på helsen i alle aspekter, og det betyr at man må tenke på alt. Man må både kle på seg gummistøvler i regnvær, slappe av mellom treningsøktene, spise riktig og med nok proteiner og holde seg frisk ved å ta sine daglige vitaminer. Både før og etter konkurransene er det viktig at helsen er på topp, siden en dårlig innkjøring fører til redusert ytelse på selve konkurransedagene, og lite ivaretakelse etter konkurransene betyr en dårlig innkjøring til neste runde. Målet er å holde seg tørr på bena samt frisk og rask både før, under og etter kraftytelsen.

Norges sterkeste 2016
Med fart og styrke dro Kikki Berli-Johnsen i land tittelen Norges sterkeste kvinne 2016, og det til tross for en del hindre som dukket opp i forkant. Både syke barn og en rygg som kranglet litt førte til lavere treningsintensitet og mindre hvile enn normalt. Men Kikki var fast bestemt på å gjøre sitt for å gjenopprette æren som hun føler gikk tapt i WSW, da hun ble skadet, og bare tok ett poeng. På mennenes side var det Jørgen Skaug Aukland som tok førsteplassen, og han tok dermed over som norsk mester etter Ole Martin Hansens fireårsrekke.