Det arrangeres flere konkurranser i regi av Strongman i Norge, med en endelig finale i form av Norges sterkeste mann-konkurransen. Denne må man kvalifisere seg til dagen før selve konkurransen, og i 2016 ble denne konkurransen avholdt på Storefjell, samtidig med Norges sterkeste kvinne-konkurransen.Focused young woman lifting weights in a gym

Wall of Fame

Dette er et relativt lite, men populært arrangement i regi av Strongman i Norge, der man kan konkurrere i markløft, beinpress, benkpress, knebøy og militærpress. Konkurransen avholdes på Bear Cave treningssenter, men alle er velkomne til å delta. Vinnerne er de som løfter mest, og i 2016 var det Espen Haraldstad av gutta som løftet mest med sine 1274 kr, og av jentene ble det Thea Ormestad med 506 kg som tok pokalen.

Holmgang

Dette årets første del av konkurransen Holmgang III, grepstyrke, ble vunnet av Janne Grandalen på kvinnesiden, etter en overraskende deltakelse. Egentlig var hun der for å delta på en annen del av konkurransen, men overrasket altså ved å danke ut Norgesmester Kikki på sparket. Hun var tilbake etter en seneskade, og var derfor glad for å ta andreplass i den andre grenen, da øvelsene var noe krevende for hennes nåværende tilstand. Holmgang I og II gikk av stabelen i henholdsvis april og august 2016, og var svært populære blant de fleste utøverne.

Vinnere Norges sterkeste mann og Norges weightlifting strong man on a gymsterkeste kvinne 2016

Vi må jo sørge for litt kudos til Norges sterke kvinner og menn, så her kommer en liten oversikt over de aller beste i 2016: Jørgen Skaug Aukland vant åpen klasse, og var også best i klassen -105 kg i 2015. i 2013 og 2014 sikret han seg sølv i samme gren. Bare to poeng bak Aukland tok Ole Martin Hansen sølvet i den åpne klassen, som fra 2012 til 2015 var øverst på samme pall. Siden han er hjelpepleier av yrke, tror vi denne karen satser stort på å gi alt. Ole M. Kristiansen var mannen som jevnt over gjorde det bra i øvelsene, men som endte med en bronsemedalje likevel. En stor prestasjon! Kikke Berli-Johnsen ble ikke overraskende Norges sterkeste kvinne, med Sigrid Hove og Cecilie Wormdahl på det to neste pallplassene.