Strongman er konkurransen som avgjør hvem som er verdens sterkeste mann, og tilsvarende har man Strongwoman for kvinner. Norge har relativt bra med (gode) deltakere på herresiden, men et smalt lag på kvinnesiden. Likevel har noen av de kvinnelige WSW-deltakerne fått en del oppmerksomhet. Les artikkelen for å finne ut hvem og hvordan!I can do it!

Jon Olav Granli

Med tilnavnet Grizzly og en flott kroppsbygging som startet med judo, er denne kraftige bamsen som skapt for tunge løft. Med utholdenhet og fart er det ikke merkelig at tyre flip både hans beste øvelse, hans personlige favoritt – og den første Strongman-øvelsen har deltok på. Han fikk muligheten til å kvalifisere seg til WSM 2016, da han fikk overta plassen for Bjørn Andre Solvang. Dessverre ble det ikke deltakelse for grizzlybjørnen – denne gang. Men vi får nok se mer til denne sterke karen fremover!

Kikki Berli-Johansen

Med flere seire i NM og andreplas674px-Mariusz_Pudzianowski_7s i EM, er Kikki uten tvil en av de sterkeste kvinnene i Europa. Hun begynte å trene relativt sent, og tok sin første tittel som 44-åring i 2012. Siden har hun altså regjert i denne typen konkurranse i Norge – med fire NM-titler i beltet kan vi forstå at hun er sugen på VM også. Hun ble faktisk den første kvinnen i verden til å løfte 137 kg mer enn 110 cm (2015), altså slo hun den gamle verdensrekorden med 2 kg! Daværende europamester Donna Moore var smart nok til å velge å kjøre rep i stedet for å utfordre Kikki på vekt, og dette er altså kvinnen som tok gullet i WSM samme år.

Knut Arne Risholm

Med knapt mer enn 25 år på baken, har unge herr Risholm høye mål: Han vil bli verdens sterkeste mann. Startvekten på 78 kilo er for lengst erstattet med en langt høyere – og mer muskuløs, får vi legge til – vekt på rundt 120 kilo. Med 6000 kalorier i kosten hver dag, er dette en mann med både ambisjoner og muskler. Strongman begynte han med i slutten av tenårene, frem til da hadde motocross vært hans greie. Broren fikk ham med på styrketrening, og deretter var saken avgjort.

I en Strongman-konkurranse må man ha både god kondisjon, og en variert styrke, og grenene er vanskelig å spesialisere seg på, da de stiller svært ulike krav til utøverne. Dette gjør konkurransene mer spennende å følge med på.