Det første vi skal se litt på i denne artikkelen er hva det faktisk vil si å være en strongman. Alle har antakeligvis sett disse store mennene som flytter tunge gjenstander rundt i konkurranse om hvem som er sterkest, men det finnes mye som ligger bak dette arbeidet, og dersom man har lyst til å bli en strongman så er det en lang og tung treningsprosess. Det er viktig å forstå at det finnes uendelig mange forskjellige måter å trene på, og det spørs hva som er formålet. I strongman så er det viktig at kroppen skal være veldig funksjonell, og man må være generelt så sterk som mulig. Det vil si at man konstant må prøve å øke sin egen kroppsvekt, fordi mye av styrken ligger i ren muskelmasse.

Hvordan skal man spise? I denne artikkelen kan man se hvordan en strongman

spiser, og her kan man fort se at inntaket av kalorier er skyhøyt. Det er nemlig slik at når man inntar mer kalorier enn man forbrenner så legger man på seg vekt. Formålet her er å øke muskelmassen sin så mye som mulig, men det er heller ikke noe galt med å legge på seg fett heller for de fleste utøvere. Desto mer masse, desto tyngre ting kan man løfte i prinsippet. Det kan derimot være veldig dyrt å spise på denne måten hver eneste dag, og dersom man trenger hjelp til å finansiere dette så kan man besøke centum.no for å ta opp et forbrukslån.

Hvordan begynner man å trene til dette? Dersom man skal konkurrere i disse øvelsene så er det viktig å trene på å løfte akkurat disse gjenstanden som blir brukt der. Man kan selvfølgelig bygge opp muskelmassen sin på vanlig treningssenter til å begynne med, men etter hvert så bør man finne noe av det utstyret som brukes i selve arrangementene. Det er nemlig ikke bare slik at man kan ha store muskler som for eksempel en bodybuilder. Her kreves det en mer naturlig styrke som veldig ofte involverer kjerne-muskulaturen i tillegg. Man må være veldig bevegelig og ha alt dette på plass samtidig som den rå styrken som man bærer på må være så stor som overhodet mulig uten at man begrenset i bevegelighet og stabilitet. Noe av det som man kan begynne med er markløft og benkpress. Ettersom man legger på seg mer, bør man begynne å søke etter folk som også er interessert i denne typen treningsform, og se om det finnes noe tyngre og vanskeligere utstyr som man kan løfte og trene seg på. Det som kanskje er en av de mest igjenkjennbare øvelsene i strongman er disse atlas-steinene som man kan se mennene løfte opp fra bakken opp på søyler som varier i høyde. Her kommer det veldig godt frem det viktigste man må ha for å konkurrere; godt grep, god kjerne-muskulatur og enorm masse (spesielt muskelmasse).