I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvor vanskelig det faktisk er å lykkes innen det som vi kjenner som Strongman lekene. Det er definitivt ikke noen lek, og kreves egentlig mye arbeid. Vi skal også se på noe av farene ved å drive med denne idretten og hva vi kan forvente å vinne av å lykkes.

Trening og diett

Det vi må vite om strongman er at det kreves veldig mye arbeid. Det første vi må forstå er at denne type trening er det vi kaller “funksjonell”, det vil egentlig bare si at det kan brukes i andre bruksområder og ikke bare i den enkelte øvelsen. Hva betyr dette egentlig?

Det betyr at dette er den typen trening som du får enda større bruk av en vanlig styrkeløfting. Når du løfter styrke så kan det hende at kroppen blir sterk kun i den ene spesifikke bevegelsen, men ikke på en måte som kroppen naturlig lar seg bevege på når den skal løfte og manipulere objekter ellers i livet.

Husk også at det kreves veldig mange kalorier daglig for å opprettholde den store vekten som kreves i sporten. Noen spiser faktisk så mye som 20.000 kalorier hver eneste dag. Du utfordres herved til å måle inntaket av dine kalorier for å forstå nøyaktig hvor stort innhold dette er. Noen av disse bruker faktisk mesteparten av dagen bare på å spise!

Farer

Vi må ikke glemme at det finnes store farer ved dette. Generelt i styrkeløft så er det nesten helt garantert at du kommer til å oppleve en eller annen form for skade dersom du holder på lenge nok. I Strongman så løfter vi enda tyngre laster, og dette kjennes da også selvfølgelig mer på kroppen også. Noen blir for eksempel mer utsatt for artrose, og dersom man trenger artrose behandling så kan man få det. Husk også at noen av disse skadene ikke forsvinner, så vær forsiktig!

Det er også veldig mange i miljøet som begynner med steroider på grunn av den store konkurransen om å faktisk bli sterkest. Selv om det testet grundig om man har noe i systemet så finnes det folk som klarer å komme seg forbi dette hinderet og utsetter kroppen sin for farlige stoffer uansett.

Derfor anbefales det at dersom du begynner med dette så skal du heller konkurrere mot deg selv og ikke prøve å oppnå noen mål som det kan hende du må betale altfor dyrt for.

Hva kjemper vi for

I størst grad er det egentlig heder og ære, og selvfølgelig også enorm fysisk styrke i livet generelt. Pengene man kan tjene er ikke så store, og dersom planen din er å tjene store summer så bør du heller prøve deg på noe annet.