Enten man arrangerer en turnering, deltar eller jobber på dugnad, kan man bidra med mye, dersom man planlegger litt på forhånd. Noen ganger blir planleggingen gjort unna i en fart, mens det andre ganger kan kreve at man samler inn penger, søker om midler eller rett og slett bestiller det man trenger for å arrangere eller delta på turneringen. Her skal vi nevne noe av det som kan være greit å ha i løpet av en turnering.

Velg lokale med omhu
Før man kan avgjøre hva som trengs, må man vite hvor man skal være under turneringen. Noen idrettshaller leier ut med eller med mulighet for bord, stoler, ballkasser, nett etc. Andre steder finnes rett og slett ikke alt utstyret tilgjengelig, men da kan man leie eller låne utstyr. Kirkens Bymisjon låner ut utstyr gratis i Oslo, Trondheim kommune gjør det samme, og har flere utlånssentraler fordelt rundt om i byen. Andre byer har også liknende løsninger, så sjekk før du påtar det ekstra utgifter ved å leie sportsutstyret du trenger.

Tenk alternativt
Det er viktig å tenke allsidig, slik at man kan holde både mengde jobb og størrelse på utgifter så langt nede som mulig. Og da er kanskje det viktigste for en dugnadsdeltaker at man tenker alternative bruksområder for ting. Hagemøbler kan brukes til så mangt, også utenfor «normalområdet», og derfor kan man for eksempel bruke en hagedeler for å skille av to områder i hallen, eller for den saks skyld utenfor, dersom noe av organiseringen skjer på uteareal. Kanskje kan man ta sitt hagebord med for å sitte som sekretariat eller dommer, eventuelt for å selge kaker og mat over. Det kommer litt an på hvilke fasiliteter som allerede finnes der turneringen blir arrangert.

Be om hjelp og støtte fra lokale bedrifter
Man bør alltid gå en «tiggerunde» hos de lokale bedriftene når man skal arrangere en turnering, da det kan være gjensidig nytte i sponsing og reklame. Dette gjør begge sider til vinnere, og kanskje får idrettslaget hjulpet en lokal bedrift til å vokse, mens bedriften løfter idrettslaget til nye høyder? Det er verdt å ta en telefon!