Alle som har gått fra å ha styrketrening som en uskyldig hobby, til å ta det litt mer seriøst er nok enige at det merkes økonomisk. Vanlige daglige utgifter blir fort dyrere. Det optimale kostholdet er ikke billig, og er en konstant utgift. Kosttilskudd og treningsklær er forbruksvarer.

Selv om det er en økonomisk påkjenning å ta treningen mer seriøst er det bare flere og flere som gjør det. Å ha det gøy og drive med hobbyen sin, i tillegg til at man får en sunn og sterk kropp som ofte overveier økonomien.

Hvis man etter en stund ønsker å ta treningen opp enda et hakk er det konkurranser som står for tur. Alt etter hva man er interessert i og genetisk bygd for, er det som oftest enten strongman eller bodybuilding man konkurrerer i. I denne artikkelen tar vi for oss konkurrering i strongman.

Deltakelse i konkurranser

Det er ikke billig å delta i konkurranser. Kostnaden for selve deltakelsen er ukjent og varierer fra stevne til stevne. Dette vil uansett ikke være blant de største utgiftene.

De største utgiftene kommer når man skal bestille reise og opphold. Fly og hotell er kostbart. Dette gjelder uansett om man skal konkurrere i Norge eller i utlandet. Det er også mange som ønsker å kose seg litt ekstra når de først drar på en strongman-tur.

Hvis du er sent ute og ser at økonomien ikke strekker til din neste tur, kan du faktisk lån på dagen. På den måten kan du betale i små deler over tid, fremfor å betale alt her og nå.

Alt i alt, med treningssenter, kosthold, kosttilskudd, treningsklær, påmeldingsavgift, reise og opphold, er det ingen tvil om at strongman er en dyr hobby. Hvis man ser at økonomien ikke strekker til, er det alltid mulig å finne måter å kutte kostnader på.