En evig kamp mellom gutta

Vi husker alle tiden da vi var spede, smågutter som kranglet så busta føyk. Den ene var sterkere enn den andre, og vi hadde i grunn bare ord å kjempe med på den tiden. Når vi ble større ble det kanskje et par slåsskamper, men det ble mer klart hvem som faktisk var sterkest. Men hvordan måles dette egentlig når vi blir større? I dag tevler millioner verden rundt i mange grener som tester de fysiske grensene. Med alt fra Usain Bolt som spurter i vei, Ingebrigtsen brødrene med sin utholdenhet til andre grener som presser kroppen, så finnes det en rekke måter å måle styrke på. Allikevel var nok det vi tenkte på når vi pyntet på oss denne tittelen som små at vi var den med mest muskler. I dag tevles det på mange måter innen det å være sterkest i henhold til store muskler.

Strongman under lupen

Den kanskje aller mest gjenkjennelige idretten hvor styrke blir utmålt er Strongman. Dette er fordi det her blir utmålt noen helt enorme krefter. Gjennom øvelser som bæring av dekk på flere hundre kilo, tunge betongsteiner, dragning av lastebil, og mange andre harde, fysiske øvelser, så testes disse individene på rå styrke. I motsetning til andre idretter, så er det faktisk sånn her at du nesten må ha blitt født med genene for å ha noen som helst form for muligheter. Utøverne er her ofte helt ekstremt store i vekst, og den eneste måten du kunne ha lignet på disse var å benytte et artig kostyme for Halloween et år. Dersom du skal lykkes i denne idretten gjelder det først og fremst å være sterkest i klassen din som barn før du tar på deg oppgavene mot disse monstrene av noen idrettsmenn!

En årlig batalje

Dersom du aldri har sett Strongman før, så bør du bare se for deg ekstremt store karer fra land som Island og Polen som utøver ekstreme løft. Det har hendt at Norge har hatt norske innslag, men vi er ennå ikke blant de beste nasjonene. Kjente norske navn beløper seg derimot til Svend Karlsen, Arild Haugen og Richard Skog. Samtlige har vunnet Strongman her på hjemmebane og er sannelig staute karer alle sammen. Det gjenstår derimot å se om Norge kan produsere en mann som virkelig tar steget opp og vinner VM. Vi har tross alt genene til det, men det handler om at idretten blir populær nok til at de rette menneskene trer inn og tar i et skikkelig tak, bokstavelig talt. Kanskje blir du bare med tanken om å pynte på deg tittelen som skolegårdens sterkeste som barn, eller kanskje har du også genene og styrken til å bli verdens sterkeste!